Polyommatus icarus


Moi abundante en espazos abertos, pradeiras, lindeiros de bosques e incluso nos xardíns, libando sobre moi diversas plantas. Voa dende abril ata outubro en dúas ou ás veces tres xeracións. 

Fai a posta en ovos illados e crisalidarán no solo preto da planta nutricia. O macho é de cor azulada, a femia é marrón con lúnulas submarxinais alaranxadas e máis ou menos esfumada de azul.


Lugar de observación: Sobreirais do Arnego. Carmoega. Agolada.


  • 22/02/2017
  • 22/02/2017
  • 22/02/2017

Comentarios: Deixe un comentario

* O correo electrónico non será publicado na web.