Euphydryas aurinia


23 Feb
23Feb

Trátase dunha bolboreta común en toda Galiza, que voa en zonas húmidas cubertas de vexetación, pradeiras floridas, claros de bosque, lindeiros e camiños. Presenta unha soa xeración de xuño a principios de agosto. A eigura, de cor anegrellada con pequeniños puntos brancos e espiñas ramificadas, é invernante de xeito gregario nun abeiro o pé da súa planta nutricia.

Come Scabiosa columbaria, Digilatis purpurea, Lonicera periclymenum e outras caprifoliáceas.

A femia pon os ovos en grupos numerosos no envés das follas. A crisálida, branca con bandas negras punteadas de manchas leonadas, atópase en rochas, toros próximos e, a miúdo, na súa planta nutricia. Femia de maior tamaño e tons máis suaves có macho.

Na fotografía seguinte, podemos ver a súa crisálida.


Lugar de observación: Sobreirais do Arnego. Carmoega. Agolada.


Comentarios
* O correo electrónico non será publicado na web.