Carcharodus alceae


Voa común en toda Galiza, en zonas chairas de pobre vexetación e terreos abertos con flores, dende maio a agosto, presentando dúas xeracións aínda que ás veces pode presentar unha terceira.

A eiruga é invernante, tendo unha cor verde azulada cun colar negro e amarelo. Aliméntase de Marrubium vulgare, Malva sylvestris e Althaea officinalis.


Lugar de observación: Sobreirais do Arnego. Carmoega. Agolada.


Tagged:  Hesperiidae
  • 22/05/2017

Comentarios: Deixe un comentario

* O correo electrónico non será publicado na web.